Részleteskeresés

Külföldi autóbérlés


Külföldi autóbérlés

Bérleti feltételek

Nemzetközi bérleti feltételek

Az autóbérlés feltétele a legtöbb országban a betöltött 21. életév. A bérlőnek rendelkeznie kell minimum egy éve érvényes jogosítvánnyal, útlevéllel, valamint dombornyomásos hitelkártyával. A bérautót csak az vezetheti, aki rajta van a bérleti szerződésen, másodvezetői engedély kérhető. Külföldön más irodában/repülőtéren leadni a gépjárművet lehetséges, ennek feltétele és költsége országonként változó. A gépjármű megrendelésekor kérjük, hogy előre érdeklődjön a feltételekről.

Amennyiben fix értékű voucherrel utazik, dombornyomásos hitelkártyát is szükséges mellékelni az esetlegesen felmerülő költségek fedezésére (extrák, újratöltési szolgáltatás, önrész stb.). Ennek várható többlete a bérleti díjon felül annak 20%-a, kb. 270 EUR.

A Europcar a legtöbb hitelkártya típust elfogadja: American Express, Diners Club, EuroCard, MasterCard, Visa. Luxusautó bérlésénél szükség lehet második hitelkártyára is. A kártyatulajdonosnak személyesen kell jelen lennie a bérautó átvételénél, és a bérleti szerződést aláírásával szükséges hitelesíteni. A bérleti díj készpénzben történő kiegyenlítése a bérlet végén lehetséges. Egyes hitelkártyák fedezetet nyújtanak a bérautóban keletkező káreseményekre. Amennyiben Ön hitelkártyával rendelkezik, bővebb tájékoztatót a kártya kibocsátója nyújt, forduljon hozzá bizalommal. 

Nemzetközi jogosítvány

A Magyarországon kiadott jogosítványokat a legtöbb országban elfogadják (pl. Európai Unió tagországai). Azokhoz a jogosítványokhoz, melyeket az adott országban nem tudnak elolvasni (pl. cirill betűs), nemzetközi jogosítványt kell mellékelni.

Óvadék

Minden gépjármű elviteléhez óvadék (letét) szükséges, melyet dombornyomásos hitelkártya fedezettel kell biztosítani. Készpénzes óvadékfizetés csak néhány Europcar országban lehetséges, elsősorban kisebb kategóriájú autóknál.

A bérautó átvétele

Kérjük, ellenőrizze, hogy a bérleti szerződésen lévő adatok megfelelnek-e a valóságnak. Amennyiben olyan sérülést vesz észre, mely a szerződésen nincs feltüntetve, tájékoztassa a Europcar ügyintézőt. Indulás előtt kérjük, ellenőrizze, hogy a gépjármű tele van-e üzemanyaggal.

Tanulmányozza át a térképet, különösen, ha forgalmas repülőteret vagy belvárost hagy el. Amennyiben segítségre van szüksége (útvonalat keres, esetleg az autó részletes bemutatását kéri), a Europcar ügyintézői szívesen segítenek Önnek. Ellenőrizze poggyászait, személyes tárgyait, hogy minél kényelmesebben és nyugodtabban indulhasson útnak. Mindig figyeljen arra, hogy személyes tárgyait és a gépjármű kulcsait, dokumentumait ne tévessze szem elől, azokat ne hagyja bent az autóban, a gépjármű elhagyása után ne maradjon semmilyen érték látható helyen.

 

ONLINE FOGLALÁS - Foglaljon most!

Amennyiben bővebb információra van szüksége kérjük, hívja nemzetközi foglalási központunkat a (+36) 1 421 8315 telefonszámon, vagy írjon nekünk!

Külföldre történő utazáskor gondoljon az utasbiztosításra is! 

Jó utat kívánunk!
 

Hívja bérbeadó kollégáinkat: +36 1 421 8300

Okos alkalmazás. Nagyobb mobilitás.

Töltse le a Europar mobil alkalmazás iPhone-ra, iPad-re és Androidra!