Részleteskeresés

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések




1. Milyen iratok szükségesek az autóbérléshez?

 A bérlet megkezdésekor a bérbeadó irodában ügyintézőinknek be kell mutatni a legalább egy éves jogosítványt, személyi igazolványt vagy útlevelet, hitelkártyát, céges bérlet esetén a cégbírósági bejegyzést, aláírási címpéldányt, bélyegzőt és a céges megrendelőt.

 

 

 

2. Mennyi idővel előbb ajánlatos gépjárművet foglalni?

 A, B, C és L kategóriák esetén legalább 1 nappal a bérlet megkezdése előtt, más esetekben legalább 3 nappal előtte.

 

 

 

3. Van-e lehetőség kiszállításra?

 Igény szerint kiszállítást biztosítunk, ezért városon belül bruttó 3.175 Ft-ot, egyéb esetben bruttó 152 Ft/km-t, de minimum bruttó 3.175 Ft visszaszállítási díjat számolunk fel. Kérjük, hogy ki- és visszaszállítási igényét foglaláskor előre jelezze.

 

 

4. Kivihető-e a bérelt gépjármű külföldre?

 Igen, Europcar előzetes írásos engedélyével.

 

A bérelt gépjármű a következő országokba nem vihető ki: Bulgária, Törökország, Görögország, Albánia, a volt Jugoszlávia (kivéve Horvátország és Szlovénia) és a korábbi Szovjetunió (kivéve Észtország, Lettország és Litvánia) utódállamai.

 

Külföldre utazni csak határkilépési engedéllyel lehetséges, melynek díja 1 hétnél rövidebb bérlet esetén bruttó 6.350 Ft, 1 hetes vagy annál hosszabb bérlet esetén díjmentes. Bizonyos kategóriák külföldre vitele nem engedélyezett.

  

5. Ki vezetheti a bérelt gépjárművet?

 A Europcar által előzetesen engedélyezett más személy is vezetheti, aki szintén megfelel az "Általános Bérleti Feltételek"-nek.

 

 

6. Hol adható le a bérelt gépjármű?

 A bérelt gépjármű a magyarországi Europcar irodákban díjmentesen adható le. A külföldi leadás díja országonként eltérő, speciális feltételek és korlátozások lehetségesek. Kérjük, hogy utazás előtt tájékozódjon a bérbeadó irodában.

 

 

7. Mi a teendő baleset esetén?

 Baleset esetén a bérlő a balesetben résztvevő másik fél legfontosabb adatait (név, cím, gépjármű rendszáma, típusa, helyszín, rendőrségi intézkedés történt-e, felelősségbiztosító neve és felelősségbiztosítási kötvényszám) köteles a Europcar részére biztosítani. Külföldi bérlő esetén, vagy ha a baleset másik résztvevője nem Magyarországon forgalomba állított gépjármű, rendőri intézkedést kell kérni. Baleseti jegyzőkönyv hiánya esetén a teljes javítási összeg a Bérlőt terheli.


8. Mit tartalmaz a biztosítás?

 A bérleti díj tartalmazza a kötelező és casco biztosítást törés és lopás ellen (CDR & TP), a meg nem váltható önrész 10%, de minimum 60.000 Ft káreseményenként. Az önrész mértéke a kiegészítő biztosítás megkötésével csökkenthető: 0 Ft-ra bruttó 2.500 Ft/nap.

 

Az önrész megváltás (CDR) el nem fogadása esetén a bérbevevő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költségéig terjed.

 

Nagyértékű károkozás, totálkár, lopás, 500.000 Ft javítási költséget meghaladó saját hibás baleset esetén Europcar fenntartja a jogot a bérleti szerződés lezárása után is a 10%-os önrész Bérlő felé történő érvényesítésére a javítási számla vagy a biztosító elszámolása alapján.

ONLINE FOGLALÁS - Foglaljon most!

Hívja bérbeadó kollégáinkat: +36 1 421 8300

Okos alkalmazás. Nagyobb mobilitás.

Töltse le a Europar mobil alkalmazás iPhone-ra, iPad-re és Androidra!