Részleteskeresés

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések
1. Milyen iratok szükségesek az autóbérléshez?


 A bérlet megkezdésekor a bérbeadó irodában ügyintézőinknek be kell mutatni a legalább egy éves jogosítványt, személyi igazolványt vagy útlevelet, hitelkártyát, céges bérlet esetén a cégbírósági bejegyzést, aláírási címpéldányt, bélyegzőt és a céges megrendelőt.

 

 

2. Mennyi idővel előbb ajánlatos gépjárművet foglalni?


 A, B, C és L kategóriák esetén legalább 1 nappal a bérlet megkezdése előtt, más esetekben legalább 3 nappal előtte.

 

 


3. Van-e lehetőség kiszállításra?


 Igény szerint kiszállítást biztosítunk, ezért városon belül bruttó 5.715 Ft-ot, egyéb esetben bruttó 190,5 Ft/km-t, de minimum bruttó 5.715 Ft visszaszállítási díjat számolunk fel. Kérjük, hogy ki- és visszaszállítási igényét foglaláskor előre jelezze.

 

 

4. Kivihető-e a bérelt gépjármű külföldre?


 Igen, Europcar előzetes írásos engedélyével.

 

A bérelt gépjármű a következő országokba nem vihető ki: Bulgária, Törökország, Görögország, Albánia, a volt Jugoszlávia (kivéve Horvátország és Szlovénia) és a korábbi Szovjetunió (kivéve Észtország, Lettország és Litvánia) utódállamai.

 

Külföldre utazni csak határkilépési engedéllyel lehetséges, melynek díja 1 hétnél rövidebb bérlet esetén bruttó 7.620 Ft, 1 hetes vagy annál hosszabb bérlet esetén díjmentes. Bizonyos kategóriák külföldre vitele nem engedélyezett.

  

5. Ki vezetheti a bérelt gépjárművet?


 A Europcar által előzetesen engedélyezett más személy is vezetheti, aki szintén megfelel az "Általános Bérleti Feltételek"-nek.

 

6. Hol adható le a bérelt gépjármű?


 A bérelt gépjármű a magyarországi Europcar irodákban bruttó 6.350 Ft leadási díj ellenében adható le, minimum 3 napos bérlés esetén. A külföldi leadás díja országonként eltérő, speciális feltételek és korlátozások lehetségesek. Kérjük, hogy utazás előtt tájékozódjon a bérbeadó irodában.

 

7. Mi a teendő baleset esetén?


 Baleset esetén a bérlő a balesetben résztvevő másik fél legfontosabb adatait (név, cím, gépjármű rendszáma, típusa, helyszín, rendőrségi intézkedés történt-e, felelősségbiztosító neve és felelősségbiztosítási kötvényszám) köteles a Europcar részére biztosítani. Külföldi bérlő esetén, vagy ha a baleset másik résztvevője nem Magyarországon forgalomba állított gépjármű, rendőri intézkedést kell kérni. Baleseti jegyzőkönyv hiánya esetén a teljes javítási összeg a Bérlőt terheli.8. Mit tartalmaz a biztosítás?


A bérleti díj tartalmazza a kötelező és casco biztosítást törés és lopás ellen (CDR&TP), a meg nem váltható önrész káreseményenkénti mértéke gépjármű kategóriánként eltérő lehet. Az önrész mértéke a kiegészítő biztosítás megkötésével akár 0 Ft-ra csökkenthető. A részletekről érdeklődjön az europcar@europcar.hu e-mail címen vagy bérbeadó irodáinkban telefonon.

 

Az önrész megváltás (CDR) el nem fogadása esetén a bérbevevő anyagi felelőssége önhibás töréskár és lopás esetén a kár helyreállításának teljes költségéig terjed. 

Nagyértékű károkozás, totálkár, lopás, br. 1.200.000 Ft javítási költséget meghaladó saját hibás baleset esetén Europcar fenntartja a jogot a bérleti szerződés lezárása után is a 10%-os önrész Bérlő felé történő érvényesítésére a javítási számla vagy a biztosító elszámolása alapján.


ONLINE FOGLALÁS - Foglaljon most!

Hívja bérbeadó kollégáinkat: +36 1 421 8300

Okos alkalmazás. Nagyobb mobilitás.

Töltse le a Europar mobil alkalmazás iPhone-ra, iPad-re és Androidra!